Menu

Historien

image Luftfoto banerne

Slangerup & Omegns Idrætsforening, Grundlagt 1916
Kammeratskab og fællesskab har siden klubbens start den 8. juli 1916 været nøgleord i Slangerup & Omegns Idrætsforening. Klubben har igennem tiden været et samlingspunkt for borgerne i Slangerup og omegn.

Siden den spæde start har der været et konstant behov for udvidelse. Klubben startede på plænen ved Kingovej. Da forholdene blev for små, flyttede klubben til banerne ved Københavnsvej for senere at flytte til hallen på Idrætsvej. Som det seneste er der etableret træningsbaner på den anden siden af Jordhøjvej. Uden dem havde vi været nødt til at stoppe for tilgang af medlemmer i ungdoms-afdelingen, men sådan gik det heldigvis ikke. Opgaven blev løst, og vi kan i stedet glæde os over, at SOIF er en attraktiv fodboldklub, hvor flere og flere vil spille og være med i fællesskabet omkring klubben.

Glæden ved fodboldspillet har alle dage været det centrale i klubben. Det gælder for alle aldre. Fra de små håbefulde poder til superveteranerne hygger alle sig med fodboldspillet. Mange generationer har deres daglige gang i klubben.

Klubben har ikke kunne ikke i over 100 år uden den store hjælp klubben har modtaget gennem årene. Hver dag yder de frivillige trænere og hjælpere et kæmpe stykke arbejde med at føre den lange fodboldtradition videre. Det lokale erhvervsliv har gennem årene været med til at sikre, at vi i Slangerup er et attraktivt alternativ til klubberne i omegnen. Særlig tak til Slangerup Brugsforening, der igennem mange år har leveret en uvurderlig støtte.

Følgende highlights er taget fra formandens tale ved 100 års jubilæet:

Baner og byggeri

  • Vi ved ikke så meget fra de først år, men håndbold og fodbold lejede baner på forskellige jorde og marker. Manderupgårdsjord / Hørup enge, Bannerhøjs jord, der har også været spillet på området, hvor legejunglen i dag ligger
  • I 1923 ville man gerne have bedre forhold. Klubben arrangerede en folkefest for at skaffe penge, hvor er blandt andet blev bortloddet et kaffestel, en fordvogn, en gris og en sølvske
  • I 1936 spillers der i Birkemosen – man betalte 40 kr om året for at leje en håndholdbane
  • Sidst i 30érne blev der opført en badestue på Kingovej – det vi i dag kender som Slangerup børnehave det benyttede klubben som omklædningsfaciliteter
  • Idrætspladsen v Kingovej /Stationsvej (plænen der i dag bruges til Cirkus og Jazz festivalens store telt) var i slut 30érne et stort mosehul. Før det kunne blive til boldbane skulle det fyldes op med jord. Det arbejde foregik med trillebør. Det var derfor stor hjælp da Pensionist Theodor Hansen fra Nybrovej stillede sin hest og fastvogn til rådighed. Betaling var en øl pr arbejdsdag
  • 14 maj 1965 Indvies klubhuset på Københavnsvej. Det kostede kommunen 52.000 Kr I materialer og blev bygget af frivillige. Indvielsesfest foregik på Gjæstgivergaarden. Det forlyder dog, at festen bar lidt præg af den verserende øl strejke.
  • 12 jan 1974 blev idrætshallen indviet. Opvisningsbanen og grusbanen anlagt (hhv kunstgræsbane og der hvor minibyen står i dag)
  • 1 juli 1990 udvides hallen med cafeteria -- 24 .juli var sidste dag i klubhuset på Københavnsvej (der i dag er forsamlingshuset i banevænget). Igen må medlemmer i arbejdstøjet og etablerer omklædningsrum mv. (i kælderen)
  • I de efterfølgende år blev banerne bag kunstgræs og grusbane etableret. Senere træningsanlægget på den anden side af vejen og 22 marts 2015 indviede vi kunstgræsbanen

Lidt sjove anekdoter fra de gamle dage
I SOIF vil gerne hjælpe til, at der sker noget i byen, vi holder en del fester og koncerter. Dels for at skaffe penge til driften og dels fordi vi gerne vil gøre vores til, at Slangerup er en attraktiv og aktiv by – og ikke bare en ”søvnig” landsby ved Frederikssund.

I 1955 kunne man feste
Der var Fastlavnsfest d. 12 feb. Derudover fester d. 12 mart, 9 april, 28 maj, 23 juni og 24 sept var der endda også andespil (hvad det så end var). Fest igen 22 okt, 9 nov og sørme også d 31 dec med Konditor Bro´s orkester.
Så ja, der skete lidt mere i gamle dage, men 28 aug 1963 må kasserer Torben Jensen (der i øvrigt reviderer vores regnskab den dag i dag – og har gjort det i mange år) konstatere, at næsten alle baller giver underskud.

Det er blevet dyrere at drive en fodbold-klub
Udgifter til trænere, udlandsture, materialer, it-systemer og holdtilmeldinger er selvsagt steget over årene.

I 1937 var det lidt andre priser:

  • Der var udgifterne til et bal 92.15 kr
  • 3 mands orkester 67 kr
  • Dørvagt 7 kr
  • Polititilsyn 15 kr
  • Entre 1,25 og 1,00 damer – på det punkt er der kommer lige stilling

Der er meget historie i vores dejlige klubber – og der bygges mere på hver eneste dag

Formand
Kristian Bloch

SOIF.dk benytter cookies, så vi kan forbedre DIN oplevelse her på siden. Ved fortsat brug accepterer du at SOIF benytter cookies!
Luk